Sponsorfisk

Her er en enestående mulighed for at støtte børns skolegang i Malawi!

Efter lidt snak frem og tilbage imellem min leverandør i Malawi og et par lærer på den lokale skole om hvordan det går dernede under finanskrisen er vi blevet enige om at lave "sponsorfisk" for nogle af eleverne dernede.

Eleverne er udvalgt af lærene med begrundelse i hvilke familier som har svært ved at skaffe penge til at betale for skolegangen.

For at eleverne ikke skal se på vesterlændinge som "rene pengemaskiner" man bare kan tigge ved, vil det blive finansieret af de fisk de selv fanger.

Derved lærer børnene også at se på søen som en bæredygtig måde at tjene penge på fremfor bare at tømme den for fisk til mad.

Pengene går direkte til skolen, dvs ingen af pengene har været i hænderne på forældre osv, eller underlige administrationsgebyrer.

Børnene vil bla. blive undervist af dykkerne i korrekt håndtering af fiskene under fangst og transporten til fangststationen.

Sponsorfiskene er udvalgt udfra hvad børnene har rimelig nemt ved at fremskaffe:
Synodontis njassae
Potamonautes lirrangensis (Krabber)
Aethiomastacembelus shiranus (ål)
Caridina nilotica Rejer
Lanistes sp. X Reef (Snegle)
Fisk fanget med mindre net på stranden.
Typisk meget blandet fisk som jeg rimelig kan sortere så der er en del ens i grupper, forventet størrelse ca 4-10cm. F.eks Buccochromis, Tilapia osv.

Priserne på fiskene er butikspris - MEN overskuddet går ubeskåret til børnene.

 

Search

Afstemning

Kontakt Info

 
 

MalawiCarsten

E-mail: kontakt@malawicarsten.dk

Service til hørehæmmede

 

 Nyhedsbrev 

  

MalawiCarsten ® er et registreret varemærke

  

 

Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)