Mærkelige sorte prikker på vildtfangede fisk

Otopharynx sp. "Auromarginatus Magrette" med "Black Spots"

Otopharynx sp. "Auromarginatus Magrette" med "Black Spots"

Disse "Black spots" kommer typisk ind med sådanne fisk.
HVIS det er sådanne fisk eller fisk der går med dem, plejer det at være:
Fladorm af typen Metaceraria. Denne type fladorm bruger snegle som deres første vært og når den spises af en fisk, bruges den som mellemvært, når fisken så bliver spist af en fugl flytter fladormen med over og så kan cyklussen starte forfra.
Størrelsen er fra 1-3mm. Disse lever som regel i skindet, øjnene, musklerne og de indre organer i fiskene. Tit døjer fisk smittet med denne også af afmagring (indsunket bug), mørkere farver end normalt. Hvis der ikke er for mange af dem gør de ikke fiskene noget og falder af efter et stykke tid. (de får ikke gennemført deres livscyklus og dør).
Hvis fisken til gengæld, svækkes af stress eller andet, kan fladormene bryde ud af deres hylstre og derved er der en chance for at fiskene kan få andre infektioner i sårene.
Normalt burde det ikke være nødvendigt at behandle fiskene men Exrapid har vist at være effektivt. Ved behandling med Exrapid skal den gentages mindst 5 gange før man kan begynde at se resultater. Desuden skulle Niclosamide og Praziquantel iblandet foderet også kunne gøre det. (Har dog ikke prøvet disse to selv).

 

Search

Afstemning

Kontakt Info

 
 

MalawiCarsten

E-mail: kontakt@malawicarsten.dk

Service til hørehæmmede

 

 Nyhedsbrev 

  

MalawiCarsten ® er et registreret varemærke

  

 

Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)