Buccochromis lepturus

Buccochromis lepturus

Buccochromis lepturus (Regan 1922)

Denne art bliver eksporteret som: Buccochromis lepturus, B. lepturus Green, B. lepturus Kambiri Green, Haplochromis lepturus, Cyrtocara lepturus, Haplochromis gigas, Grøn lepturus.Buccochromis lepturus

Arten blev første gang beskrevet i 1908 af Boulenger og betyder slank hale, dette referer til den meget aflange form fisken har. Den ligner meget B. spectabilis men den største forskel er at B. lepturus har en større mund og fra de andre Buccochromis arter ved den lys grønne farve og meget aflange kropsform.
Arten findes i hele søen, samt Lake Malombe dog kun over sandbund hvor den også fanges til eksport. Stuart M. Grant fanger denne ved Kambiri Point og African Diving Ltd. i Mbamba Bay. Som ungefisk (læs under 15cm) er denne art meget sart, da den ikke tåler ret forurenet vand, ej heller kan den forsvare sig overfor lidt aggressivere fisk, det er også en af grundene til man sjældent ser større eksemplarer i handlen.

Denne art er meget glad for at spise, så når fiskene er oppe i en god størrelse er det ikke altid kun dem som er våde, det kan godt gå ud over en lidt langsom ejer under fodringen.

B. lepturus kan holdes sammen med de fleste større fisk, dog ikke Mbuna’er da disse betragtes som foder, Det kan ikke anbefales at holde dem med andre cichlider med skrå streg på kroppen da hannerne ikke altid kan se forskel og bare går løs på den første og bedste hun. Dette gælder generelt for alle Malawi-cichlider at man ikke skal holde fisk sammen som ligner hinanden for meget.

 Video fra Mbenji Islands 2019


 

Search

Afstemning

Kontakt Info

 
 

MalawiCarsten

E-mail: kontakt@malawicarsten.dk

Service til hørehæmmede

 

 Nyhedsbrev 

  

MalawiCarsten ® er et registreret varemærke

  

 

Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)